dimecres, 19 d’octubre del 2011

PROJECTE ESCOLA VERDA


Ens proposem portar a terme un projecte que implica una filosofia de vida, una manera de veure el món i una forma d’actuar.
Volem ajudar a millorar els hàbits de la població i sensibilitzar les nenes, els nens i les famílies en relació al medi ambient i al nostre paper en la seva preservació.
Som conscients que totes les actuacions són importants, fins i tot les més petites i, és per això que, des del primer moment volem apostar per la sostenibilitat i l’ús moderat dels recursos naturals de què disposem.
Sabem que res de tot això s’obté d’avui per demà i que cal anar treballant sempre aquests hàbits i aquests conceptes. És per això que ens proposem unes activitats senzilles que volem anar repetint en el temps i ampliant amb els anys.
Què millor per una escola que comença, que el fet de plantejar-se projectes amb il·lusió encarats a aconseguir un món millor.
I d’aquí que ens decidíssim a formar part del projecte Escoles Verdes, impulsat pel departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i coordinat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental, que té com objectiu bàsic l’ambientalització dels centres educatius, tant en l’àmbit curricular com pel que fa a la seva gestió.
Per tal d’aconseguir el distintiu d’Escoles Verdes, el programa d’acció definia una sèrie d’actuacions a seguir:
Diagnosi ambiental: veure fins a quin punt el centre està ambientalitzat.
Pla de cohesió ambiental: document on es recullen les diferents línies d’actuació proposades per avançar en l’ambientalització del centre, tant en la seva gestió, com en el seu currículum.
Programa d’actuació: com es pensa treballar el tema en les diferents àrees i nivells, les millores ambientals que es volen aconseguir en la gestió i organització del centre i  les actuacions de millora ambiental local que es volen portar a terme .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada